Sinds het ontstaan van onze club is het steeds één van onze doelstellingen geweest om zo vaak als het maar kon naar buiten te treden.

Dit kon o.a. via deelnames aan vriendschappelijke en competitieve tentoonstellingen, maar uiteraard ook via de eigen organisatie van dergelijke evenementen.

Vroeger binnen de Federatie, later op eigen initiatief, maar ook onder de vleugels van de Landsbond slaagden wij erin tentoonstellingen op het getouw te zetten, die stuk voor stuk publiekstrekkers werden.

Onze club beschouwt het dan ook een grote eer dat de Directie van de Post onze inzet en ijver honoreerde door onze club diverse van haar voorverkopen met gelegenheidsafstempelingen toe te vertrouwen. Op volgende pagina�s maakt u kennis met alle voorverkopen, die onze club - alleen of in samenwerking met andere verenigingen - mocht organiseren.


Niet altijd liepen onze aanvragen tot het bekomen van voorverkopen even vlot.

 

Bij twee grote manifestaties, die onze club op het getouw zette en waar wij op een voorverkoop hoopten, kregen wij enkel het akkoord voor een gelegenheidsafstempeling. Zoals u hierna zal zien, was dit in de jaren 1980 en 1987.

 

 
 

 


Dit is de meest zeldzame zegel ter wereld, aangezien er maar EEN enkel exemplaar van  bestaat : een rode 4-cent zegel, uitgegeven in 1856 door BRITS GUYANA.

De jonge Vernon VAUGHAN, die postzegels in een schoolschrift bewaarde, verkocht hem in 1873, nietsvermoedend, aan een postzegelhandelaar, die hem meteen met grote winst doorverkocht aan graaf Ferrari de la Renotière, een schatrijke en wereldberoemde postzegelverzamelaar.

De laatste maal dat deze zegel te koop werd aangeboden, in 1970,  verwisselde hij van eigenaar voor 280.000 dollar. Zijn huidige verkoopprijs is zelfs niet bij benadering te schatten.Info      Activiteiten      Publicaties      Historiek      In de pers      Uitgiften       Verzamelen       Links